Ženske torbice potrebujejo posebno nego in veliko ljubezni

Če smo si privoščili in v nakup prave ženske torbice za nas vložili precej denarja, je edino pravilno, da se naučimo tudi, kako zanjo poskrbeti. Le s pravilno nego, pravilno uporabo in pravilnim shranjevanjem bo še dolgo ostala tako lepa kot prvi dan, ko smo jo prinesli iz trgovine.

Torbice ne odlagajmo na tla, sploh pa ne na javnih krajih, kot so restavracije in avtobusne postaje, saj se tam zadržujejo nevarne bakterije. Raje jo držimo v naročju ali jo odložimo na sosednji stol (če je prazen, seveda). Ravno tako torbico, če je le mogoče, prijemamo s čistimi rokami. Tako se bomo izognili bakterijam in madežem. Boljše je preprečiti kot odpravljati posledice. Zato moramo za torbico že takoj pravilno skrbeti, če želimo, da ostane lepa.

ženske torbice

Ženske torbice so trpežne, a občutljive, ravno tako kot njihove lastnice. Ne uporabljajmo kar naprej iste torbice. Več, kot bomo nosili eno in isto torbico, prej se bo ta začela obrabljati in trgati. Raje vsake toliko malo zamenjajmo in svojim torbicam privoščimo malo predaha. Ko torbice ne uporabljamo, moramo biti zelo previdni glede tega, kako jo shranjujemo. Ženske torbice se zaradi svojih dimenzij in oblik lahko začnejo sesedati in gubati, ko so prazne, kar pomeni, da je ne moremo kar nekam odložiti in bo tam počakala na naslednjo uporabo. Najbolje je, da v torbico damo prevleko za blazino, ki smo jo napolnili z zmečkanim časopisnim papirjem. Tako bo torbica dlje časa obdržala svojo obliko, na njeni površini pa se ne bodo delale gube. Prav tako ni priporočljivo, da torbico obešamo za ročaje, saj se ti lahko tako poškodujejo. Če smo eno prevleko za blazino dali v torbico, pa lahko v drugo pospravimo torbico samo in jo odložimo nekam, kjer ne bo nič pritiskalo nanjo.

Torbice ne shranjujemo v plastiki! Plastika namreč ne diha, zato se v plastičnem ovoju zadržuje vlaga in torbica lahko začne plesneti. Raje jo shranimo v prevleki za blazino, ki bo preprečila nabiranje prahu, večjo torbico pa napolnimo s časopisnim papirjem, da se ne bodo sesedle in se tako začele gubati. Torbice v torbici so pravi odgovor! Da bi se izognili poškodbam in madežem, ki lahko nastanejo na podlogi torbice, ne dovolimo, da bi predmeti prišli v neposreden stik s podlogo, vsaj ne takšni, ki radi za seboj puščajo madeže. Ličila, pripomoček, ki se pogosto pojavi v notranjosti ženske torbice, na primer vedno shranjujte v manjši torbici, prav tako na primer pisala. Ta taktika ima še en dodaten plus in tako boste lažje in hitreje prestavljali predmete iz ene ženske torbice v drugo. Precej lažje je prijeti in prestaviti torbico, polno ličil ali svinčnikov, kot loviti po torbici vsak svinčnik in vsako šminko posebej, kajne?

Madežev se ne lotevajte sami. Pri cenejših torbicah se domače odstranjevanje madežev vsekakor splača, saj bi profesionalno čiščenje verjetno stalo več kot torbica sama. Če pa ste v torbico vložili nekoliko več denarja, se definitivno splača obiskati čistilni servis, ki se ukvarja prav s čiščenjem torbic.

Zgornji nasveti lahko pomenijo razliko med življenjem in smrtjo vaše torbice, zato jih le upoštevajte.