Maturantski čevlji: kako izbrati prave?

Maturantski ples je sploh za punce izrednega pomena, saj se s tem tudi simbolično poslavljajo od najstniškega življenja in pričenjajo korakati proti samostojnemu in odraslemu življenju. Zaradi tega je tudi logično da želijo na ta dan kar se da najbolje izgledati. Večina punc načrtovanju tega dneva posveti precejšen del svojega prostega časa, prav vse pa se prižno s tem ukvarjati vsaj en mesec pred velikim dnevom. Najpomembnejša opravila, ki jih mora opraviti vsaka najstnica, ki se pripravlja na maturantski ples so izbira obleke in ostalih dodatkov in izbira frizure. Ne smemo pa pozabiti, da so tudi maturantski čevlji pomemben del oprave za maturantski ples.

Tako kot ostala človeška bitja, se tudi najstnice razlikujejo po obliki postave in ostalih lastnostih. Strokovnjaki so glede na samo obliko postave definirali nekaj osnovnih oblik postave in vsaki nadeli ujemajoč naziv. Glede na to niso vse vrste maturantskih oblek primerne za vse oblike postav in posledično ne za vse najstnice. Zato je potrebno pri izbiranju prave maturantske obleke potrebno kar nekaj pomerjanja. Tako pa je tudi pri izbiranju primernih čevljev, ki se bodo z maturantsko obleko slogovno kot tudi barvno ujemali.

K prečudoviti obleki spadajo tudi ujemajoči maturantski čevlji. Ko izbiramo maturantske čevlje je pomembno da najprej pazimo na to, da se maturantski čevlji po barvi ujemajo z obleko. Nadalje je pomembno, da je tudi sam slog oblikovanja čevljev ustrezen. Če je obleka polna dodatkov in okraskov, je pomembno da so taki tudi maturantski čevlji. Punce tako kot lahko popolna maturantska obleka popolnoma spremeni vaš videz lahko tudi popolni maturantski čevlji izboljšajo vaš izgled, zato je potrebno tudi ta element vaše obleke izbrati skrbno in premišljeno.