Najlepše maturantske obleke 2012

Vsako leto so novi modni trendi, za maturantske obleke pa so trendi še bolj pomembni. Da bi vam olajšali delo in izbiro smo za vas poiskali najlepše maturantske obleke 2012. Opaziti je, da se zelo pojavljajo močne barve, ujemajoče se z nežnimi odtenki, velikokrat se barve prelivajo in dopolnjujejo z različnimi vzorci. Večinoma na zgornjem delu obleke so všiti razni svetleči dodatki, ki obleko popestrijo. Obleke so narejene, da niso oprijete ampak imajo širino spodaj, obleka pa elegantno pada. Letos so v modi dolge in kratke obleke, poudarek je na veliko blaga in širšem kroju na krilu.

Tu smo izbrali najlepše dolge maturantske obleke 2012:

Bela Modra Rdeča Rumena Vijola

 

Kot se opazi so barve močnejših odtenkov, se prelivajo in povezujejo z drugimi. Po barvah so zelo podobne tudi kratkim oblekam, ki so ukrojene bolj drzno, imajo bolj kričeče barve in drznejše dodatke. Tukaj so kratke maturantske obleke 2012:

 

Vijola Roza Bela Rdeča Črna

 

Maturantske obleke so zaradi pomembnosti zelo iskane, vsaka ženska si želi, da bi bila kar najlepša na maturantskem plesu, zato se toliko bolj potrudijo pri iskanju maturantske obleke. Veliko jih zaradi prevelikih zahtev obleke, ki bi jo želele ne najde in zaradi tega nariše svojo skico, kupi blago in odnese k šivilji, ki ji po meri sešije obleko. Tukaj je nekaj skic:

 

Skica obleke Skice maturantske obleke Načrt  

 

Slavnostne obleke so se s časom spreminjale in napredovale. S časom se je tudi moda spreminjala, v času renesanse so obleke bile take:

 

Črna Modra Renesansa Modna

 

Stil v času renesanse, če ga primerjamo z današnjim je bil drznejši, vključevale so veliko slojev blaga, bile so zelo močne barve in temnejših odtenkov. Od današnjih oblek se razlikujejo po barvi, ki je sedaj nežnejša, vendar se tudi pojavlja temnejša. Po obliki če kdaj zasledimo podobnosti kot so poročne obleke, ki imajo več slojev blaga. Obleka je bila včasih bolj pomembna, saj je predstavljala družbeni status, sedaj pa se oblačimo po svojem izboru. Velikokrat se družba oblači podobno, saj so si tudi karakterno in po obnašanju podobni, kar vpliva tudi na videz. Sedaj do izločitve iz skupine prihaja zaradi obleke manj pogosto.

Maturantske obleke je zelo pogosta na trgu, vendar brezglavo iskanje ne pomaga, najbolje da se pozanimate kje imajo obleke v vašem stilu. Pregledate ponudbo in se odločite za možen obisk in nakup.Velikokrat se zgodi, da maturantska obleka, ko se pomeri ponovni doma ni več tisto kakor je bilo v trgovini, zato je potrebno dobro razmisliti za katero obleko se boste odločili.